Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas žinomas kaip "Orange Chicken". Nors pakepintas padažas praranda savo oranžinę išvaizdą. Jis labai švelnaus ir saldaus skonio, puikiai tinkantis vakarienei ar pietums. Nors ir patiekale yra čili miltelių ir česnakų, tačiau skonis nėra aštrus visiškai, labiau saldžiarūgštis. Prie šio patiekalo galima patiekti ryžius arba valgyti vieną.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 2 vienetai vištos filė
- 1/3 stiklinės krakmolo
- 1/3 stiklinės kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- Varškės kremui:
- 3 vienetai kiaušinių
- Padažui:
- 1 stiklinė apelsinų sulčių
- 0.5 stiklinės cukraus
- 2 arbatiniai šaukšteliai ryžių acto
- 2 arbatiniai šaukšteliai sojos padažo
- 0.5 arbatinio šaukštelio malto imbiero
- 2 skiltelės česnakų
- 1 arbatinis šaukštelis krakmolo
- 0.5 arbatinio šaukštelio maltos aitriosios paprikos
- Kepimui:
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Dubenėlyje sumaišyti apelsinų sultis, cukrų, actą, sojų padažą, imbierą, česnakus ir čili miltelius. Pakaitinti 3 min.
- Kitame dubenėlyje sumaišyti 1 a.š. krakmolo ir 2 a.š. vandens. Supilti į oranžinį padažą ir išmaišyti. Dar pavirti 5 min, kol sutirštės.
- Supjaustyti vištieną nedideliais kubeliais.
- Dubenėlyje sumaišyti miltus ir 1/3 stiklinės krakmolo bei žiupsnį druskos.
- Išplakti kiaušinius.
- Merkti mėsos gabaliuką į kiaušinius ir apvolioti miltų bei krakmolo mišinyje.
- Apkepti mėsą keptuvėje su aliejumi. Tuomet supilti padažą ir dar pakepti.
REKLAMA