INGREDIENTAI:
- 2 vienetai kiaušinių
- 450 gramų kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 100 gramų sviesto
- 150 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kibinus galima gaminti su įvairiais įdarais. Populiariausias tradicinis kibinas Lietuvoje gaminamas su kiauliena. Įdarui papildomai reikės 250 g. kiaulienos, nedidelis svogūnas, juodųjų pipirų, prieskonių pagal skonį.
Sviestą sumaišykite su miltais, supilkite grietinę, vėl išmaišykite, tuomet supilkite suplaktus kiaušinius ir suminkykite tešlą. Tešlą įdėkite į indą ir kelias valandas palaikykite, kad ji "subręstų". Įdarui kiaulieną ir svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais, pasūdykite, papipirinkite, įdėkite prieskonių ir išmaišykite. Į gautą masę įpilkite 3 šaukštus vandens.
Dabar reikės išmokti lipdyti kibinus. Pasidalinkite mėsą lygiais gabalais, kad visuose kibinuose jos būtų po lygiai. Iš nurodytų kiekių Jums turėtų gautis 10 kibinų. Tešlą dalinkite į 10 gabalėlių, iškočiokite ir ant gauto 3-5 mm storio blyno dėkite mėsos. Užlenkite iš visų pusių, viršuje kraštus suspauskite kaip pynutę. Kibinus sudėkite ant aliejumi ištepto padėklo, patepkite juos aliejumi arba išplaktu kiaušiniu ir kepkite karštoje orkaitėje apie pusvalandį.
REKLAMA