• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų špinatų
  • 2 vienetai pomidorų pastos
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 lapas sluoksniuotos tešlos
  • 40 gramų sūris (tarkuotas)
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis pipirai
  • 1 žiupsnelis bazilikų

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų špinatų
  • 2 vienetai pomidorų pastos
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 lapas sluoksniuotos tešlos
  • 40 gramų sūris (tarkuotas)
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis pipirai
  • 1 žiupsnelis bazilikų

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 1

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šviežius špinatų lapus nuplikyti verdančiu vandeniu ir apšlakstyti šaltu vandeniu, kad neprarastų spalvos.
  2. Lapus nuspausti, susmulkinti, įberti pagal skonį druskos ir pipirų.
  3. Smulkintus špinatus sumaišyti su tarkuotu fermentiniu sūriu.
  4. Skardą iškloti kepimo popieriumi.
  5. Tiesiai ant kepimo popieriaus, iš tešlos lakšto suformuoti apskritimą. Kraštelius užlankstyti į vidų.
  6. Ant suformuotos tešlos sudėti špinatų-sūrio masę.
  7. Supjaustytus griežinėliais pomidorus išdėlioti ant špinatų masės taip, kad viduryje tilptų kiaušinis, pomidorų griežinėlius šiek tiek įspausti.
  8. Tada atsargiai, kad neišsilietų trynys, įmušti kiaušinį.
  9. Patiekalą pabarstyti baziliku, druska ir pipirais.
  10. Kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
  11. Gero apetito! Galima naudoti ir šaldytus špinatų lapus, jie taip pat tinka šiam patiekalui.

Autorius: Edita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų