REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 1
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Šviežius špinatų lapus nuplikyti verdančiu vandeniu ir apšlakstyti šaltu vandeniu, kad neprarastų spalvos.
- Lapus nuspausti, susmulkinti, įberti pagal skonį druskos ir pipirų.
- Smulkintus špinatus sumaišyti su tarkuotu fermentiniu sūriu.
- Skardą iškloti kepimo popieriumi.
- Tiesiai ant kepimo popieriaus, iš tešlos lakšto suformuoti apskritimą. Kraštelius užlankstyti į vidų.
- Ant suformuotos tešlos sudėti špinatų-sūrio masę.
- Supjaustytus griežinėliais pomidorus išdėlioti ant špinatų masės taip, kad viduryje tilptų kiaušinis, pomidorų griežinėlius šiek tiek įspausti.
- Tada atsargiai, kad neišsilietų trynys, įmušti kiaušinį.
- Patiekalą pabarstyti baziliku, druska ir pipirais.
- Kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
- Gero apetito! Galima naudoti ir šaldytus špinatų lapus, jie taip pat tinka šiam patiekalui.
REKLAMA