INGREDIENTAI:
- šiek tiek česnakų
- šiek tiek gvazdikėlių
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek krienų
- 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
- 1 kilogramas kiaulienos kumpio
- 100 gramų kiaulės lašinių
- šiek tiek raugintų agurkų
- 4 valgomieji šaukštai vandens
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Šviežio kumpio gabalas keliose vietose subadomas peiliu. Į skylutes įkišama česnako skiltelių, gvazdikėlių, pipirų, lašiniukų. Mėsa įtrinama druska su sutrintu lauro lapeliu. Į keptuvą įpilama 3—4 šaukštai karšto vandens, sudedama kiauliena ir kepama orkaitėje. Kai mėsa ima rusvėti, keptuvas uždengiamas dangčiu ir kepama 1—2 val., nuolat palaistant. Tiekiamas kepsnys ataušęs, su krienais ir raugintais agurkais.
REKLAMA