Į faršą įmušti kiaušinius, sudėti smulkiai supjaustytą svogūną, piene išmirkytą batono riekę be plutos, prieskonius ir viską suminkyti. Iš faršo daryti paplotėlius ir į vidų dėti sutarkuoto sūrio, daktariškos dešros kubelių ir majonezo masę, tada ant viršaus dėti dar faršo ir formuoti cepelinų formos kukulius. Pavolioti džiūvėsėliuose (arba miltuose) ir kepti keptuvėje su dangčiu ant mažos ugnies arba orkaitėje. Tinka su pievagrybių padažu ir bulvių koše. Skanaus.
Autorius: Samantė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas svogūnų
500 gramų kiaulės faršo
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas batono (riekė)
šiek tiek džiūvesėlių
šiek tiek majonezo
200 gramų daktariškos dešros
200 gramų pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek prieskonių (kiaulienai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į faršą įmušti kiaušinius, sudėti smulkiai supjaustytą svogūną, piene išmirkytą batono riekę be plutos, prieskonius ir viską suminkyti. Iš faršo daryti paplotėlius ir į vidų dėti sutarkuoto sūrio, daktariškos dešros kubelių ir majonezo masę, tada ant viršaus dėti dar faršo ir formuoti cepelinų formos kukulius. Pavolioti džiūvėsėliuose (arba miltuose) ir kepti keptuvėje su dangčiu ant mažos ugnies arba orkaitėje. Tinka su pievagrybių padažu ir bulvių koše. Skanaus.