šiek tiek prieskonių (petražolių, pipirų, lauro lapų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supjaustyta gabalais mėsa sudedama į puodą, užpilama rūgpieniu, pasūdoma ir verdama ant visai mažos ugnies, uždengus indą dangčiu. Svieste pakepinami smulkiai sujaustyti svogūnai, sudedamas su druska sutrintas česnakas, susmulkinamos daržovės, pomidorai, prieskoniai, miltai, druskas ir viskas maišant pakepinama kol suminkštės. Į šį padažą sudedama išvirusi rūgpienyje kiauliena ir dar pakaitinama 10-15 minučių ant mažos ugnies. Kiauliena turi likti visai pe padažo, gražiai gelvos spalvos. Vėliau ji su supjaustoma ir patiekiama su virtomis ar keptomis bulvėmis. Galima valgyti ir su raugintais kopūstais.
Autorius: KL
INGREDIENTAI:
šiek tiek česnakų (3-4)
šiek tiek morkų
2 vienetai pomidorų pastos
šiek tiek porų
šiek tiek salierų
šiek tiek svogūnų (1-2)
600 gramų kiaulienos (neriebi, be kaulų)
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
1 stiklinė rūgpienio
šiek tiek druskos
30 gramų sviesto
šiek tiek prieskonių (petražolių, pipirų, lauro lapų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supjaustyta gabalais mėsa sudedama į puodą, užpilama rūgpieniu, pasūdoma ir verdama ant visai mažos ugnies, uždengus indą dangčiu. Svieste pakepinami smulkiai sujaustyti svogūnai, sudedamas su druska sutrintas česnakas, susmulkinamos daržovės, pomidorai, prieskoniai, miltai, druskas ir viskas maišant pakepinama kol suminkštės. Į šį padažą sudedama išvirusi rūgpienyje kiauliena ir dar pakaitinama 10-15 minučių ant mažos ugnies. Kiauliena turi likti visai pe padažo, gražiai gelvos spalvos. Vėliau ji su supjaustoma ir patiekiama su virtomis ar keptomis bulvėmis. Galima valgyti ir su raugintais kopūstais.