INGREDIENTAI:
- 1 vienetas agurkų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- 1 vienetas morkų
- šiek tiek petražolių
- 1 vienetas pomidorų pastos
- šiek tiek salierų
- 2 vienetai svogūnų
- 250 gramų kiaulės kepenų
- 1 vienetas kiaulienos galvų (nedidelė)
- 2 valgomieji šaukštai taukų (riebalų)
- 2 vienetai batono (riekės)
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nuvalyta kiaulės galva perpjaunama, išimami kaulai, užsiuvamos akių angos ir aplyginama mėsa. Galvos mėsa (paliekant odą), kepenys, išmirkytas ir nuspaustas batonas, riebaluose pakepintas svogūnas sumalami. Į gautą masę įberiama prieskonių ir gerai išmaišoma. Į kiaulės galvos odą sudedama masė, susukama, surišama, galai užsiuvami. Vanduo su prieskoninėmis daržovėmis bei prieskoniais užvirinamas, į jį dedamas vyniotinis ir verdamas 2—3 val. Atšaldytas tame pačiame sultinyje vyniotinis išimamas ir paslegiamas. Tiekiamas supjaustytas, papuoštas pomidorų, agurkų griežinėliais.
REKLAMA