INGREDIENTAI:
- 150 gramų agurkų (sūdyti)
- 1 vienetas citrinų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek krapų
- 1 vienetas kiaušinių
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- 1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių
- 300 gramų krevečių be kevalo (didelės)
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Krevetes perpjauti išilgai per pusę, truputėlį pamušti. Pasūdyti, papipirinti, palaikyti 20 minučių.
Kiaušinį išplakti, įdėti druskos.
Krevetes pamirkyti į plaktą kiaušinį, į džiūvėsėlių bei miltų mišinį, ir apkepinti aliejuje, kol pasidengs auksine plutele.
Agurkus supjaustyti griežinėliais arba riekelėmis.
Lėkštėje krevetes išdėlioti pramaišiui su agurkais, pabarstyti smulkintais krapais, papuošti citrinos griežinėliais.
REKLAMA