Šviežias voveraites gerai nuplauname ir susmulkiname, bet ne per smulkiai - maži grybukai tegul lieka nesmulkinti. Keptuvėje ištirpdyti sviestą ir kepinti voveraites, kol išgaruos jų sultys. Tuomet dėti grietinę, smulkintus šviežius krapus, įtrupinti pusę kubelio grybų sultinio ir uždengus dangčiu patroškinti dar keletą minučių. Jeigu trūksta sūrumo, pagal skonį padruskinkite. Skaniausia valgyti su virtomis šviežiomis bulvėmis. Tinka ir kaip garnyras prie mėsos.
Autorius: Lijana
INGREDIENTAI:
šiek tiek krapų (švieži)
500 gramų voveraičių
šiek tiek druskos
40 gramų sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
0.5 vieneto sultinio (grybų, kubelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šviežias voveraites gerai nuplauname ir susmulkiname, bet ne per smulkiai - maži grybukai tegul lieka nesmulkinti. Keptuvėje ištirpdyti sviestą ir kepinti voveraites, kol išgaruos jų sultys. Tuomet dėti grietinę, smulkintus šviežius krapus, įtrupinti pusę kubelio grybų sultinio ir uždengus dangčiu patroškinti dar keletą minučių. Jeigu trūksta sūrumo, pagal skonį padruskinkite. Skaniausia valgyti su virtomis šviežiomis bulvėmis. Tinka ir kaip garnyras prie mėsos.