Visų pirma razinas išbrinkiname karštame virintame vandenyje. Po to jas perkošiame per sietelį. Į didelį dubenį sudedam varškę, miltus, kiaušinius, cukrų, druską ir razinas. Imame šakutę ir išmaišom iki vientisos masės. Ant stalo pabarstom miltų, o ant jų po šaukštą mūsų varškinės masės. Tada kiekvieną gabalėlį formuojam į apskritimą miltuose iš abiejų pusių, su peiliu darydami groteles. Dedame į įkaitintą aliejų ir kepame ant silpnos ugnies vartydami kol iškeps. Patiekiame su grietine ir apibarstome cukrumi. Varškėčius galima valgyti karštus arba šaltus kaip desertą. Skanaus.
Autorius: Agnė
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai cukraus
2 vienetai kiaušinių
75 gramai kvietinių miltų
600 gramų varškės
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
šiek tiek razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Visų pirma razinas išbrinkiname karštame virintame vandenyje. Po to jas perkošiame per sietelį. Į didelį dubenį sudedam varškę, miltus, kiaušinius, cukrų, druską ir razinas. Imame šakutę ir išmaišom iki vientisos masės. Ant stalo pabarstom miltų, o ant jų po šaukštą mūsų varškinės masės. Tada kiekvieną gabalėlį formuojam į apskritimą miltuose iš abiejų pusių, su peiliu darydami groteles. Dedame į įkaitintą aliejų ir kepame ant silpnos ugnies vartydami kol iškeps. Patiekiame su grietine ir apibarstome cukrumi. Varškėčius galima valgyti karštus arba šaltus kaip desertą. Skanaus.