Bananų blyneliams reikės:
- 1 gerai prinokusio ar net pernokusio vidutinio dydžio banano
- 1 kiaušinio
- 2-3 š. miltų
- 0,5 a.š. cinamono
- 2 š. alyvuogių aliejaus
- Žiupsnio druskos
- 0,5 a.š. kepimo miltelių
- 1 š. citrinų sulčių
Vaisių salotoms reikės:
- 1 geltonojo kivio
- 1 banano
- 1 kriaušės
- Šviežių mėtų
- 0,5 st. riebaus kokosų kremo
- klevų sirupo
Gaminimo eiga:
- Bananą sutraiškome šakute ir įmaišome kiaušinį. Dedame cinamoną, aliejų, druską, kepimo miltelius nugesintus su citrinos sultimis. Įmaišome miltus. Leisti tešlai 10 min. pastovėti prieš kepimą. Blynus kepti sausoje keptuvėje.
- Vaisius susmulkiname mažais kubeliais, juos sumaišome su keliais lapeliais smulkintų mėtų.
- Nedideliame prikaistuvyje pakaitiname kokosų kremą, pagardiname jį šiek tiek klevų sirupu.
- Blynelius lėkštėje patiekiame su šiuo padažu ir vaisių salotomis. Apšlakstome klevų sirupu.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!