Nuvalyti baravykai nuplaunami, stambesni supjaustomi ir 5 min. pavirinami pasūdytame vandenyje. Vėliau išgriebiami, pavoliojami miltuose ir kepinami svieste ar taukuose, kol gražiai apskrunda. Į grybus sukrečiami susmulkinti bei pakepinti svogūnai, viskas užpilama grietine ir kaitinama, kad užvirtų. Apvirtus baravykus galima suvilgyti išplaktame kiaušinyje, pavolioti džiūvėsėliuose ir tik tada apkepinti svieste. Vėliau grybai dedami į kepimo indą, dedama į 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir dar šiek tiek pakaitinama. Tiekiami užpilti sviestu su virtomis bulvėmis arba bulvių koše. Skanaus.
Autorius: Kamilė
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės kvietinių miltų
500 gramų baravykų
šiek tiek druskos
1.5 valgomojo šaukšto sviesto
0.5 stiklinės grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuvalyti baravykai nuplaunami, stambesni supjaustomi ir 5 min. pavirinami pasūdytame vandenyje. Vėliau išgriebiami, pavoliojami miltuose ir kepinami svieste ar taukuose, kol gražiai apskrunda. Į grybus sukrečiami susmulkinti bei pakepinti svogūnai, viskas užpilama grietine ir kaitinama, kad užvirtų. Apvirtus baravykus galima suvilgyti išplaktame kiaušinyje, pavolioti džiūvėsėliuose ir tik tada apkepinti svieste. Vėliau grybai dedami į kepimo indą, dedama į 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir dar šiek tiek pakaitinama. Tiekiami užpilti sviestu su virtomis bulvėmis arba bulvių koše. Skanaus.