• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis apelsinų (žievelė, tarkuota)
  • 3 česnakų
  • 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių
  • šiek tiek gvazdikėlių
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 1 arbatinis šaukštelis kalendrų (malta)
  • 4 valgomieji šaukštai medaus
  • 2 valgomieji šaukštai garstyčių
  • 2.5 kilogramo kiaulienos kumpio (su oda, be kaulo)
  • 5 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite ir sumaišykite su druska, o paskui sutrinkite su maltais juodaisiais pipirais, kalendra bei čiobreliais ir augaliniu aliejumi.
    Šiuo marinatu įtrinkite kiaulienos kumpį ir palikite 3-4 valandoms pastovėti.
    Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
    Kiaulienos kumpį padėkite ant orkaitės grotelių oda žemyn, o po grotelėmis padėkite gilią skardą.
    Į skardą įpilkite 500 ml vandens.
    Kiaulienos kumpį kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 2 valandas.
    Sumaišykite tarkuotą apelsino žievelę, apelsinų sultis, medų bei garstyčias ir pakaitinkite ant silpnos ugnies.
    Maždaug po 2 valandų iš orkaitės išimkite kiaulienos kumpį, nupjaukite nuo kumpio odą, o lašinių sluoksnį įpjaukite rombų pavidalu.
    Sutepkite kiaulienos kumpį paruoštu medaus bei apelsinų padažu ir prismaigstykite gvazdikėlių.
    Dar kartą pašaukite kumpį į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių, kas 15 minučių vis patepdami paruoštu medaus padažu.
    Skanaus.

Autorius: Sandrius

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis apelsinų (žievelė, tarkuota)
  • 3 česnakų
  • 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių
  • šiek tiek gvazdikėlių
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 1 arbatinis šaukštelis kalendrų (malta)
  • 4 valgomieji šaukštai medaus
  • 2 valgomieji šaukštai garstyčių
  • 2.5 kilogramo kiaulienos kumpio (su oda, be kaulo)
  • 5 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite ir sumaišykite su druska, o paskui sutrinkite su maltais juodaisiais pipirais, kalendra bei čiobreliais ir augaliniu aliejumi.
    Šiuo marinatu įtrinkite kiaulienos kumpį ir palikite 3-4 valandoms pastovėti.
    Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
    Kiaulienos kumpį padėkite ant orkaitės grotelių oda žemyn, o po grotelėmis padėkite gilią skardą.
    Į skardą įpilkite 500 ml vandens.
    Kiaulienos kumpį kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 2 valandas.
    Sumaišykite tarkuotą apelsino žievelę, apelsinų sultis, medų bei garstyčias ir pakaitinkite ant silpnos ugnies.
    Maždaug po 2 valandų iš orkaitės išimkite kiaulienos kumpį, nupjaukite nuo kumpio odą, o lašinių sluoksnį įpjaukite rombų pavidalu.
    Sutepkite kiaulienos kumpį paruoštu medaus bei apelsinų padažu ir prismaigstykite gvazdikėlių.
    Dar kartą pašaukite kumpį į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių, kas 15 minučių vis patepdami paruoštu medaus padažu.
    Skanaus.

Autorius: Sandrius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų