INGREDIENTAI:
- 8 vienetai bulvių
- 3 vienetai morkų
- 1 vienetas svogūnų
- 120 gramų kiaulės lašinių
- 1 valgomasis šaukštas taukų (riebalų)
- 800 gramų triušienos
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Triušiena (užpakalinė dalis su juosmeniu) nuplaunama, nusausinama, pasūdoma, prismaigstoma lašiniukų, aptepama grietine, dedama į skardą su įkaitintais riebalais ir kepama karštoje orkaitėje. Kai mėsa apkepa, sudedamos supjaustytos daržovės ir kepama, kas 10 min. palaistant triušiena atsiradusiu skysčiu. Iškepta triušiena supjaustoma ir sudedama į pašildytą pusdubenį. Kartu tiekiama ir iškeptų daržovių. Nuo kepsnio skysčio nugraibstomi riebalai, atskiedžiami karštu vandeniu, paverdami ir supilami ant mėsos.
REKLAMA