• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 5 gramai bazilikų (smulkinti)
  • 3 gramai česnakų (smulkiai kapoti)
  • 150 gramų pupelių (ankštinės, šaldytos)
  • 10 gramų svogūnų (smulkiai kapoti)
  • 20 gramų parmezano sūrio (tarkuotas)
  • 20 gramų sviesto (naminis, lydytas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šaldytas ankštines pupeles nepatarčiau virti, - greitai ištęžta. Jas geriausiai gaminkite pagal paprastą ir labai lengvą receptą. Taip pagamintas ankštines pupeles net iki tol nemėgę, bet paragavę, puola jas valgyti. Vaikai be išimties ypač pamėgsta taip pagamintas ankštines pupeles su mėtomis.

    Ingridientai nurodyti vienai porcijai.

    Lydytame naminiame svieste pakepinkite (galima pakepinti alyvų arba vynuogių kauliukų aliejuje, pagardinus šlakeliu sezamo aliejaus, bet subtiliau, netgi lietuviškiau bus lydytame naminiame svieste, kuris suteikia nepakartojamą riešutų poskonį) smulkiai sukapotų svogūnų ir česnakų, sudėkite šaldytas žaliąsias arba kitos spalvos ankštines pupeles, ir pakepinkite 3-5 min. Patiekiant, užbarstykite 20-15g tarkuoto parmezano, galima ir tarkuoto Džiugo sūrio, bet, kai jį pirksite, pasirinkite, kad sūris būtų kuo kietesnis bei 5g kapotų bazilikų (galima mėtų arba petražolių, - ką rasite turguje ar savo darže).
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų