1 ir 1/4 arbatinio šaukštelio žaliųjų citrinų (žievelė, tarkuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Išsukite sviestą su cukrumi. Išplakite kiaušinius su vanile bei 0,25 a. š. laimo žievelės. Įmaišykite į kiaušinius sviesto masę, pieną, sausus ingredientus ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Galiausiai įmaišykite avietes ir tešlą sudėkite į keksiukų formeles. Kepkite apie 20-25 min. 190 laipsnių temperatūroje. Laimo sultis sumaišykite su cukraus pudra ir gauta mase apipikite iškeptus keksiukus. Tuomet apibarstykite cukraus pudra ir pakepkite dar apie 2 min. Prieš patiekiant dar apibarstyti likusia laimo žievele. Skanaus.
Autorius: Karina
INGREDIENTAI:
1.5 stiklinės aviečių (šaldytos/šviežios)
0.5 stiklinės cukraus pudros
3 valgomieji šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilės
2 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
0.5 stiklinės pieno
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
0.5 stiklinės sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1/4 stiklinės žaliųjų citrinų (sultys)
1 ir 1/4 arbatinio šaukštelio žaliųjų citrinų (žievelė, tarkuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Išsukite sviestą su cukrumi. Išplakite kiaušinius su vanile bei 0,25 a. š. laimo žievelės. Įmaišykite į kiaušinius sviesto masę, pieną, sausus ingredientus ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Galiausiai įmaišykite avietes ir tešlą sudėkite į keksiukų formeles. Kepkite apie 20-25 min. 190 laipsnių temperatūroje. Laimo sultis sumaišykite su cukraus pudra ir gauta mase apipikite iškeptus keksiukus. Tuomet apibarstykite cukraus pudra ir pakepkite dar apie 2 min. Prieš patiekiant dar apibarstyti likusia laimo žievele. Skanaus.