• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1.5 stiklinės aviečių (šaldytos/šviežios)
  • 0.5 stiklinės cukraus pudros
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 0.5 stiklinės pieno
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 0.5 stiklinės sviesto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1/4 stiklinės žaliųjų citrinų (sultys)
  • 1 ir 1/4 arbatinio šaukštelio žaliųjų citrinų (žievelė, tarkuota)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
    Išsukite sviestą su cukrumi.
    Išplakite kiaušinius su vanile bei 0,25 a. š. laimo žievelės.
    Įmaišykite į kiaušinius sviesto masę, pieną, sausus ingredientus ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
    Galiausiai įmaišykite avietes ir tešlą sudėkite į keksiukų formeles.
    Kepkite apie 20-25 min. 190 laipsnių temperatūroje.
    Laimo sultis sumaišykite su cukraus pudra ir gauta mase apipikite iškeptus keksiukus.
    Tuomet apibarstykite cukraus pudra ir pakepkite dar apie 2 min.
    Prieš patiekiant dar apibarstyti likusia laimo žievele.
    Skanaus.

Autorius: Karina

INGREDIENTAI:

  • 1.5 stiklinės aviečių (šaldytos/šviežios)
  • 0.5 stiklinės cukraus pudros
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 0.5 stiklinės pieno
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 0.5 stiklinės sviesto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1/4 stiklinės žaliųjų citrinų (sultys)
  • 1 ir 1/4 arbatinio šaukštelio žaliųjų citrinų (žievelė, tarkuota)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
    Išsukite sviestą su cukrumi.
    Išplakite kiaušinius su vanile bei 0,25 a. š. laimo žievelės.
    Įmaišykite į kiaušinius sviesto masę, pieną, sausus ingredientus ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
    Galiausiai įmaišykite avietes ir tešlą sudėkite į keksiukų formeles.
    Kepkite apie 20-25 min. 190 laipsnių temperatūroje.
    Laimo sultis sumaišykite su cukraus pudra ir gauta mase apipikite iškeptus keksiukus.
    Tuomet apibarstykite cukraus pudra ir pakepkite dar apie 2 min.
    Prieš patiekiant dar apibarstyti likusia laimo žievele.
    Skanaus.

Autorius: Karina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų