INGREDIENTAI:
- 1 vienetas citrinų (žievelė)
- 3 valgomieji šaukštai cukraus
- 5 arbatiniai šaukšteliai migdolų (drožlės)
- 1 vienetas kiaušinių (trynys)
- 200 gramų kvietinių miltų
- šiek tiek ledų (vaniliniai)
- 100 gramų sviesto
- šiek tiek vaisių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Miltus išsijoti, padaryti centre įdubimą, įpilti su 2 šaukštais cukraus ištrintą kiaušinio trynį, sutarkuotą vienos citrinos žievelę. Užtarkuoti 80 gramų atšaldyto sviesto, suminkyti.
Iš tešlos suformuoti apie 24 centimetrų pločio paplotį, įdėti į sviestu pateptą kepimo formą, subadyti šakute, pabarstyti likusiu sviestu, užtarkuoti likusį sviestą, pabarstyti migdolų drožlėmis ir 12-15 minučių kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Išimti, supjaustyti porcijomis. Patiekti su supjaustytais vaisiais, vaniliniais ledais, papuošti mėtos šakele.
REKLAMA