INGREDIENTAI:
- 1 vienetas kiaušinių
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų (padažui)
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 1 valgomasis šaukštas sviesto (padažui)
- 0.5 stiklinės grietinės
- 1 valgomasis šaukštas grietinės (padažui)
- 2.5 stiklinės sultinio (grybų)
- 2.5 stiklinės grybų (padažui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išvirti baravykai sumalami ir išsukami su sviestu. Maišant sudedama kiaušinio trynys, miltai, grietinė, išplaktas kiaušinio baltymas, pasūdoma.
Paruošta masė šaukšteliu leidžiama į pasūdytą verdantį vandenį. Kai iškyla kukuliai, kiaurasamčiu išgriebiami, sudedami į gilų pusdubenį ir užpilami padažu.
Padažui:
Miltai kepinami, kol pagels, o ataušę sumaišomi su puse stiklinės šalto grybų sultinio. Likęs grybų sultinys užvirinamas ir plona srovele maišant pilamas į masę.
Ji užvirinama.
Į sutirštėjusi padažą supilama ištirpintas sviestas, grietinė.
REKLAMA