• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
  • 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų (padažui)
  • 100 gramų baravykų (džiovinti)
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto (padažui)
  • 0.5 stiklinės grietinės
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės (padažui)
  • 2.5 stiklinės sultinio (grybų)
  • 2.5 stiklinės grybų (padažui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išvirti baravykai sumalami ir išsukami su sviestu. Maišant sudedama kiaušinio trynys, miltai, grietinė, išplaktas kiaušinio baltymas, pasūdoma.

    Paruošta masė šaukšteliu leidžiama į pasūdytą verdantį vandenį. Kai iškyla kukuliai, kiaurasamčiu išgriebiami, sudedami į gilų pusdubenį ir užpilami padažu.

    Padažui:

    Miltai kepinami, kol pagels, o ataušę sumaišomi su puse stiklinės šalto grybų sultinio. Likęs grybų sultinys užvirinamas ir plona srovele maišant pilamas į masę.

    Ji užvirinama.

    Į sutirštėjusi padažą supilama ištirpintas sviestas, grietinė.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų