Įkaitinti grilį. Supjaustyti baklažaną 1 cm storio griežinėliais. Griežinėlius perpjauti per pusę. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Sumaišyti baklažanus su svogūnais ir 0,5 šaukštelio druskos, ir tada sudėti ant įkaitintų grotelių. Kepti apie 20 min, pastoviai apverčiant. Papriką supjaustyti 1 cm juostelėmis, sumaišyti su 0,5 šaukštelio druskos ir kepti grilyje 15 min. iš abiejų pusių. Sumaišyti daržoves, bazilikus su likusiais ingredientais ir 1 šaukštu vandens, papuošti baziliko lapais ar kitais žalumynais.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
1 vienetas baklažanų
šiek tiek bazilikų (lapai)
1 arbatinis šaukštelis cukraus
0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (grūsti)
2 vienetai paprikų (geltona)
2 vienetai paprikų (raudona)
1 vienetas svogūnų
2 valgomieji šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinti grilį. Supjaustyti baklažaną 1 cm storio griežinėliais. Griežinėlius perpjauti per pusę. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Sumaišyti baklažanus su svogūnais ir 0,5 šaukštelio druskos, ir tada sudėti ant įkaitintų grotelių. Kepti apie 20 min, pastoviai apverčiant. Papriką supjaustyti 1 cm juostelėmis, sumaišyti su 0,5 šaukštelio druskos ir kepti grilyje 15 min. iš abiejų pusių. Sumaišyti daržoves, bazilikus su likusiais ingredientais ir 1 šaukštu vandens, papuošti baziliko lapais ar kitais žalumynais.