Sutrupiname sausainius į dubenį ir sumaišome su riešutais bei džiovintais vaisiais. Irisus sudedame į dubenį, uždengiame plėvele ir tirpiname. Į ištirpintus irisus sudedame sviestą ir kaitiname dar apie 30 s. Karamelės masę supilame ant sausainių, riešutų bei vaisių ir išmaišome. Gautą masę sudedame į formą ir paliekame 30 min., kad atvėstų. Atvėsus padedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Skanaus.
Autorius: Danguolė
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės graikinių riešutų
250 gramų sausainių
300 gramų irisų
120 gramų sviesto
0.5 stiklinės vaisių (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sutrupiname sausainius į dubenį ir sumaišome su riešutais bei džiovintais vaisiais. Irisus sudedame į dubenį, uždengiame plėvele ir tirpiname. Į ištirpintus irisus sudedame sviestą ir kaitiname dar apie 30 s. Karamelės masę supilame ant sausainių, riešutų bei vaisių ir išmaišome. Gautą masę sudedame į formą ir paliekame 30 min., kad atvėstų. Atvėsus padedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Skanaus.