Puode užverdam nedidelį kiekį vandens (priklausomai nuo to, kiek virsime kalafijoro. Pusei ne per didžiausio kalafijoro pyliau ~150 ml vandens), kuriame ištirpiname pusę arba visą sultinio kubelį, vėlgi - priklausomai nuo virinamo vandens ir kalafijoro kiekio, kad nebūtų per sūru. Užvirus vandeniui stambiai plėšydami dedam kalafijorą (jo vanduo neturi apsemti).
Į kepimo skardą dedam marinuotas kalmaro juosteles, pašaunam į įkatintą orkaitę, kepam ~15-20 min. Didelė tikimybė, kad jos ims raitytis, tad tiekdami dekite jas ant šono, kad gražiai pasidengtų "patalais":)
Kol kalmarai kepa - vis pertrindami grūstuvu (geriau - medinis ar metalinis, nes plastmasinis nesutrina taip gerai) verdame kalafijorus. Kai jau gaunasi vientisa masė - nudengiame dangtį ir nugariname likusį vandenį (galima ir ant didelės ugnies). Kai vanduo nugaruoja - pilame grietinėlę. Vėl nugariname, vis maišydami, susidariusį skystį, kol gausis pakankamai tiršta, vientisa masė. Šis procesas turėtų užtrukti tiek laiko, kiek keps kalmarai.
Serviravimas: Dedame kalmarų juosteles, tuomet kalafijorų košė, tuomet vėl kalmarus, vėl košę, ir taip kol baigsis kalmarai. Likusią košę (jei tokios bus) galima išdėti ratu aplink kalmarų patalus.
Gamybos laikas (be file marinavimo) vos ~20-25 minutės.:)
SKANAUS.
Autorius: Gintarė L.
INGREDIENTAI:
šiek tiek grietinėlės
400 gramų kalmarų (filė)
šiek tiek druskos
1 vienetas sultinio (kubelis)
šiek tiek prieskonių (dedam petražolių lapelius, kalendrą, raudonėlius, mairūną, česnako granules)
Puode užverdam nedidelį kiekį vandens (priklausomai nuo to, kiek virsime kalafijoro. Pusei ne per didžiausio kalafijoro pyliau ~150 ml vandens), kuriame ištirpiname pusę arba visą sultinio kubelį, vėlgi - priklausomai nuo virinamo vandens ir kalafijoro kiekio, kad nebūtų per sūru. Užvirus vandeniui stambiai plėšydami dedam kalafijorą (jo vanduo neturi apsemti).
Į kepimo skardą dedam marinuotas kalmaro juosteles, pašaunam į įkatintą orkaitę, kepam ~15-20 min. Didelė tikimybė, kad jos ims raitytis, tad tiekdami dekite jas ant šono, kad gražiai pasidengtų "patalais":)
Kol kalmarai kepa - vis pertrindami grūstuvu (geriau - medinis ar metalinis, nes plastmasinis nesutrina taip gerai) verdame kalafijorus. Kai jau gaunasi vientisa masė - nudengiame dangtį ir nugariname likusį vandenį (galima ir ant didelės ugnies). Kai vanduo nugaruoja - pilame grietinėlę. Vėl nugariname, vis maišydami, susidariusį skystį, kol gausis pakankamai tiršta, vientisa masė. Šis procesas turėtų užtrukti tiek laiko, kiek keps kalmarai.
Serviravimas: Dedame kalmarų juosteles, tuomet kalafijorų košė, tuomet vėl kalmarus, vėl košę, ir taip kol baigsis kalmarai. Likusią košę (jei tokios bus) galima išdėti ratu aplink kalmarų patalus.
Gamybos laikas (be file marinavimo) vos ~20-25 minutės.:)