Morkas ir svogūną supjaustyti. Kalmarus supjaustyti nedideliais gabalais, pavirti apie 5-7 min. Išvirusius kalmarus supjaustyti šiaudeliais. Morkas ir svogūną truputį pakepinti su aliejumi, po to įpilti sultinio, kuriame virė kalmarai, ir dar šiek tiek uždengus patroškinti. Į kitą įkaitintą keptuvę suberti miltus, po to įdėti sviestą ir, vis pamaišant, ištirpinti sviestą. Po to įpilti kalmarų sultinio, pavirti, kol sutirštės. Nepamiršti pastoviai maišyti. Į keptuvę su daržovėmis įdėti kalmarus, maltus gvazdikėlius ir truputį patroškinti, kol į kalmarus susigers daržovių sultys. Vėliau supilti padažą iš miltų ir dar patroškinti 2 min.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
šiek tiek gvazdikėlių (malti)
šiek tiek morkų
šiek tiek svogūnų
šiek tiek kvietinių miltų
šiek tiek kalmarų (filė)
šiek tiek sviesto
šiek tiek sultinio (kalmarų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Morkas ir svogūną supjaustyti. Kalmarus supjaustyti nedideliais gabalais, pavirti apie 5-7 min. Išvirusius kalmarus supjaustyti šiaudeliais. Morkas ir svogūną truputį pakepinti su aliejumi, po to įpilti sultinio, kuriame virė kalmarai, ir dar šiek tiek uždengus patroškinti. Į kitą įkaitintą keptuvę suberti miltus, po to įdėti sviestą ir, vis pamaišant, ištirpinti sviestą. Po to įpilti kalmarų sultinio, pavirti, kol sutirštės. Nepamiršti pastoviai maišyti. Į keptuvę su daržovėmis įdėti kalmarus, maltus gvazdikėlius ir truputį patroškinti, kol į kalmarus susigers daržovių sultys. Vėliau supilti padažą iš miltų ir dar patroškinti 2 min.