Kalmarus išvalyti, nuplauti ir supjaustyti kiekvieną kalmarą į 4 dalis. Į puodelį suberti miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir druską. Maišant supilti šaltą vandenį, plaktą kiaušinį, 20 g aliejaus ir viską gerai išplakti. Į šią masę pavilgyti kalmarus. Į keptuvę supilti likusį aliejų, įkaitinti, į jį gražiai sudėti kalmarus ir kepti iki kol paruduos. Skanaus.
Autorius: Vitalijus
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės krakmolo (kukurūzų)
1 vienetas kiaušinių (išplaktas)
1 stiklinė kvietinių miltų
120 mililitrų vandens
1 kilogramas kalmarų (švieži)
1 arbatinis šaukštelis druskos
2 stiklinės aliejaus
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kalmarus išvalyti, nuplauti ir supjaustyti kiekvieną kalmarą į 4 dalis. Į puodelį suberti miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir druską. Maišant supilti šaltą vandenį, plaktą kiaušinį, 20 g aliejaus ir viską gerai išplakti. Į šią masę pavilgyti kalmarus. Į keptuvę supilti likusį aliejų, įkaitinti, į jį gražiai sudėti kalmarus ir kepti iki kol paruduos. Skanaus.