šiek tiek prieskonių (Kotanyi karšto vyno prieskoniai)
150 gramų kokosų (drožlės)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pakaitinti vyną su prieskoniais ir į įį sumesti slyvas, kad pamirktų. Išplakti iki purumo 3 kiaušinius su 200 g. cukraus. Suberti tarpusavyje jau išmaišytus miltus. kepimo miltelius ir kakavą. Ištirpinti ant garų sviestą ir įmaišyti į tešlą. Iš vyno išgriebti slyvas, vyną įmaišyti į pyragą, pusę smulkintų slyvų taip pat, nors, galima ir visas. Šokoladinę masę supilti į sviestu išteptą skardą ir kepti karštoje orkaitėje apie 20 min. Kokoso drožles sumaišyti su ištirpintu likusiu sviestu, bei 100 g. cukraus. Išimti iš orkaitės pyragą ir ant jo kloti kokosinę masę, užbarstyti likusiomis smulkintomis slyvomis, jas paspaudžiant. Kai iškepa, apiberti cukraus pudra. Paruošti Kalėdinę dovanėlę.
Autorius: Regina
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus pudros
300 gramų cukraus
3 valgomieji šaukštai kakavos
1 sauja slyvų (džiovintos)
5 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų raudonojo vyno
180 gramų sviesto
šiek tiek prieskonių (Kotanyi karšto vyno prieskoniai)
150 gramų kokosų (drožlės)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pakaitinti vyną su prieskoniais ir į įį sumesti slyvas, kad pamirktų. Išplakti iki purumo 3 kiaušinius su 200 g. cukraus. Suberti tarpusavyje jau išmaišytus miltus. kepimo miltelius ir kakavą. Ištirpinti ant garų sviestą ir įmaišyti į tešlą. Iš vyno išgriebti slyvas, vyną įmaišyti į pyragą, pusę smulkintų slyvų taip pat, nors, galima ir visas. Šokoladinę masę supilti į sviestu išteptą skardą ir kepti karštoje orkaitėje apie 20 min. Kokoso drožles sumaišyti su ištirpintu likusiu sviestu, bei 100 g. cukraus. Išimti iš orkaitės pyragą ir ant jo kloti kokosinę masę, užbarstyti likusiomis smulkintomis slyvomis, jas paspaudžiant. Kai iškepa, apiberti cukraus pudra. Paruošti Kalėdinę dovanėlę.