Glazūrai į puodą supilkite actą, apelsinų sultis ir užvirinkite. Sudėkite cukrų, citrinos žievelę, cinamoną, raudonuosius pipirus, druską ir virkite apie 2 minutes. Galiausiai supilkite viskį ir pakaitinkite dar apie 1-2 minutes. Tada nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti. Aštriu peiliu plonai nupjaukite kumpio viršų (kietą žievę), šiek tiek įpjaustykite paviršių ir susmaigstykite gvazdikėlius. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros. Sudėkite kumpį į riebalais išteptą kepimo indą ir aptepkite pasigaminta glazūra. Kepkite apie 1val. 30 min. Iškeptą išimkite į lėkštę, supjaustykite riekelėmis ir patiekite. Skanaus!
Autorius: Šarūnė
INGREDIENTAI:
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono (maltas)
0.5 stiklinės cukraus (rudasis)
šiek tiek gvazdikėlių
2.5 kilogramo kiaulienos kumpio (karšto rūkymo)
1/5 stiklinės apelsinų sulčių (šviežios)
1/3 stiklinės viskio
1 arbatinis šaukštelis druskos
1/3 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų (malti)
3 valgomieji šaukštai obuolių acto
šiek tiek citrinos žievelės (tarkuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Glazūrai į puodą supilkite actą, apelsinų sultis ir užvirinkite. Sudėkite cukrų, citrinos žievelę, cinamoną, raudonuosius pipirus, druską ir virkite apie 2 minutes. Galiausiai supilkite viskį ir pakaitinkite dar apie 1-2 minutes. Tada nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti. Aštriu peiliu plonai nupjaukite kumpio viršų (kietą žievę), šiek tiek įpjaustykite paviršių ir susmaigstykite gvazdikėlius. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros. Sudėkite kumpį į riebalais išteptą kepimo indą ir aptepkite pasigaminta glazūra. Kepkite apie 1val. 30 min. Iškeptą išimkite į lėkštę, supjaustykite riekelėmis ir patiekite. Skanaus!