Į dubenį sudėti cukrų ir kiaušinius gerai išplakti. Margariną ištirpinti ir įmaišyti. Supilti grietinę, uogienę, kmynus ir gerai išsukti. Tada sudėti gesintą sodą ir miltus, ir viską lengvai iškilnojant su mediniu šaukštu išmaišyti. Skardą kurioje kepsite pyragą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais truputį. Tada sukrėskite į ją tešlą ir kepkite tol kol kraštai atšoks nuo skardos ir viršus gražiai pagels. Iškepusį pyragą apibarstyti miltiniu cukrumi.
Skanaus!
Autorius: mia30
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
2 valgomieji šaukštai kmynų (brinkyti)
200 gramų margarino (Vilnius)
4 vienetai kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos (gesinta)
1 stiklinė grietinės
1 stiklinė uogienės (ar rūgštus džemas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių.
Į dubenį sudėti cukrų ir kiaušinius gerai išplakti. Margariną ištirpinti ir įmaišyti. Supilti grietinę, uogienę, kmynus ir gerai išsukti. Tada sudėti gesintą sodą ir miltus, ir viską lengvai iškilnojant su mediniu šaukštu išmaišyti. Skardą kurioje kepsite pyragą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais truputį. Tada sukrėskite į ją tešlą ir kepkite tol kol kraštai atšoks nuo skardos ir viršus gražiai pagels. Iškepusį pyragą apibarstyti miltiniu cukrumi.