Miltus ant lentos sumaišyti su kepimo milteliais ir viduryje padaryti duobutę. Suberti cukrų, įlašinti citrinos esencijos, supilti romą, pieną ir įmušti kiaušinius. Viską sumaišyti su dalimi miltų. Sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą ir, užžėrę likusiais miltais, užminkyti tešlą. Tešlą plonai iškočioti ir ratuku supjaustyti juostomis, o šiuos - stačiakampiais. Juos per vidurį įpjauti ir persukti per skylutę. Įkaitinti riebalus ir iš abiejų pusių apvirti žagarėlius. Išgriebti ir sudėti ant servetėlės, kad nuvarvėtų riebalai. Pabarstyti cukraus pudra.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
šiek tiek citrinų (esencija)
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
100 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
4 valgomieji šaukštai pieno
125 gramai sviesto
2 valgomieji šaukštai romo
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus ant lentos sumaišyti su kepimo milteliais ir viduryje padaryti duobutę. Suberti cukrų, įlašinti citrinos esencijos, supilti romą, pieną ir įmušti kiaušinius. Viską sumaišyti su dalimi miltų. Sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą ir, užžėrę likusiais miltais, užminkyti tešlą. Tešlą plonai iškočioti ir ratuku supjaustyti juostomis, o šiuos - stačiakampiais. Juos per vidurį įpjauti ir persukti per skylutę. Įkaitinti riebalus ir iš abiejų pusių apvirti žagarėlius. Išgriebti ir sudėti ant servetėlės, kad nuvarvėtų riebalai. Pabarstyti cukraus pudra.