Sumaišome cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską, imbierą, cinamoną ir muskatą. Tada sudedame sviestą, rankomis maigome, kol susidarys smulkūs tešlos trupinėliai. Sudedame medų ir gerai išmaišome, paminkome, kol susiformuos tešla. Tešlą dedame į šaldytuvą 30 min.
Iškočiojame tešlą apie 3-4 mm storio. Išspaudžiame norimos formos sausainius. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
Autorius: Tatjana
INGREDIENTAI:
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
100 gramų cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai imbierų
1 valgomasis šaukštas medaus
0.5 arbatinio šaukštelio muskato
2 stiklinės kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis druskos
200 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišome cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską, imbierą, cinamoną ir muskatą. Tada sudedame sviestą, rankomis maigome, kol susidarys smulkūs tešlos trupinėliai. Sudedame medų ir gerai išmaišome, paminkome, kol susiformuos tešla. Tešlą dedame į šaldytuvą 30 min.
Iškočiojame tešlą apie 3-4 mm storio. Išspaudžiame norimos formos sausainius. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.