2 valgomieji šaukštai konservuotų žirnelių (arba šaldyti)
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (žuvies)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Lydekai nuskutami žvynai, išimami viduriai. Ties galva perpjaunamas stuburas ir žuvis iki odelės. Pamažu pradedama stumti mėsa nuo odos kartu su kaulu iki pat uodegos. Iki pat uodegos galo neverta stengtis nustumti, stumkite tiek, ties kiek išeina. Tada nupjaunamas kaulas. Mėsa nuimama nuo kaulo ir sumalama. Tada sudedami manai, krakmolas, prieskoniai, kiaušinis, druska ir gerai išminkoma. Vėliau sudedami žieneliai, morkos, paprika ir vėl pamažu lėtai išminkoma. Tada įdaras dedamas į lydekos odą ir paskirstomas. Tada užsiuvamas pilvas ir kepama 200 laipsnių karščio orkaitėje 1 valandą (nelaukti kol orkaitė įkais iki 200 laipsnių, lydeka turi kaisti pamažu). Iškepus reikia gerai atvėsinti ir tada ištraukus siūlą (puikiai traukiasi) supjaustyti. Tada puošti žalia paprika, pomidorais, agurku, citrina. Tąkart mes nepjaustėm :)
2 valgomieji šaukštai konservuotų žirnelių (arba šaldyti)
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (žuvies)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Lydekai nuskutami žvynai, išimami viduriai. Ties galva perpjaunamas stuburas ir žuvis iki odelės. Pamažu pradedama stumti mėsa nuo odos kartu su kaulu iki pat uodegos. Iki pat uodegos galo neverta stengtis nustumti, stumkite tiek, ties kiek išeina. Tada nupjaunamas kaulas. Mėsa nuimama nuo kaulo ir sumalama. Tada sudedami manai, krakmolas, prieskoniai, kiaušinis, druska ir gerai išminkoma. Vėliau sudedami žieneliai, morkos, paprika ir vėl pamažu lėtai išminkoma. Tada įdaras dedamas į lydekos odą ir paskirstomas. Tada užsiuvamas pilvas ir kepama 200 laipsnių karščio orkaitėje 1 valandą (nelaukti kol orkaitė įkais iki 200 laipsnių, lydeka turi kaisti pamažu). Iškepus reikia gerai atvėsinti ir tada ištraukus siūlą (puikiai traukiasi) supjaustyti. Tada puošti žalia paprika, pomidorais, agurku, citrina. Tąkart mes nepjaustėm :)