Į maltą kalakutieną įmuškite kiaušinius, įtarkuokite pusę svogūno, įspauskite porą česnako skiltelių, įberkite maždaug 0,5 stiklinės džiūvėsėlių, druskos, pipirų, porą šaukštų verdančiu vandeniu nuplikytų kmynų ir viską gerai išmaišykite. Formuokite norimo dydžio maltinius ir iš abiejų pusių apkepkite aliejuje. Skanaus.
Norėdami, kad maltiniai gautųsi sutingesni, prieš kepdami avoliokite džiūvėsėliuose. Kad masė gatųsi tvirtesnė, galima dėti kelis šaukštus miltų.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
2 česnakų
2 valgomieji šaukštai kmynų (nuplikyti)
0.5 vieneto svogūnų (tarkuoti)
500 gramų kalakutų faršo
2 vienetai kiaušinių
4 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į maltą kalakutieną įmuškite kiaušinius, įtarkuokite pusę svogūno, įspauskite porą česnako skiltelių, įberkite maždaug 0,5 stiklinės džiūvėsėlių, druskos, pipirų, porą šaukštų verdančiu vandeniu nuplikytų kmynų ir viską gerai išmaišykite. Formuokite norimo dydžio maltinius ir iš abiejų pusių apkepkite aliejuje. Skanaus.
Norėdami, kad maltiniai gautųsi sutingesni, prieš kepdami avoliokite džiūvėsėliuose. Kad masė gatųsi tvirtesnė, galima dėti kelis šaukštus miltų.