Ryžius biriai išvirkite ir sumaišykite su malta kalakutiena. Svogūną susmulkinkite, morką sutarkuokite stambia tarka. Daržoves pakepinkite 2 šaukštuose sviesto ir sumaišykite su mėsa. Suberkite smulkintus krapus, druską, pipirus, ir dar kartą išmaišykite. Kopūstų lapus nuplikykite verdančiu vandeniu ir palikite, kad atvėstų. Ant jų krėskite paruoštą mėsą ir sukite ritinėlius. Sudėjusios į puodą, užpilkite vištienos sultiniu, kad apsemtu, uždenkite ir troškinkite 30 min. Tada įdėkite grietinę, pasūdikite ir dar patroškinkite 10 min.
Autorius: justelez
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
2 arbatiniai šaukšteliai krapų (smulkinti)
1 vienetas morkų
1/4 stiklinės ryžių
1 vienetas svogūnų
400 gramų kalakutų faršo
šiek tiek druskos
5 valgomieji šaukštai sviesto
4 valgomieji šaukštai grietinės
šiek tiek sultinio (paukštienos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ryžius biriai išvirkite ir sumaišykite su malta kalakutiena. Svogūną susmulkinkite, morką sutarkuokite stambia tarka. Daržoves pakepinkite 2 šaukštuose sviesto ir sumaišykite su mėsa. Suberkite smulkintus krapus, druską, pipirus, ir dar kartą išmaišykite. Kopūstų lapus nuplikykite verdančiu vandeniu ir palikite, kad atvėstų. Ant jų krėskite paruoštą mėsą ir sukite ritinėlius. Sudėjusios į puodą, užpilkite vištienos sultiniu, kad apsemtu, uždenkite ir troškinkite 30 min. Tada įdėkite grietinę, pasūdikite ir dar patroškinkite 10 min.