Kalakutienos filė smulkiai supjaustome, maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm storumo pailgais gabalėliais. Supjaustytą kalakutieną sudedame į indą, užberiame cukrų, kukurūzų krakmolą, užpilame šviesų sojos padažą, gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min. Saliero stiebus supjaustome riekutėmis, česnaką ir imbierą smulkiai sukapojame. Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, į keptuvę beriame česnaką ir imbierą. Maišydami daržoves kepiname apie 10-15 sekundžių, tada sumetame kalakutienos gabalėlius, maišydami kepame, kol mėsa pasidaro balta. Tuomet į keptuvę sudedame saliero riekutes ir maišydami kepame apie 5 min. Vėliau į keptuvę pilame vištienos sultinį, austrių ir tamsų sojos padažus. Jei norite, dar galite įmesti konservuotų sojos daigų. Maišydami troškiname kol padažas sutirštės. Valgome su virtais ryžiais. Skanaus.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai cukraus
5 česnakų
1 valgomasis šaukštas imbierų (tarkuotas)
3 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų)
4 vienetai salierų (stiebai)
90 gramų sojos (daigai, konservuoti, nebūtina)
3 valgomieji šaukštai sojos padažo (šviesusis)
3 valgomieji šaukštai sojos padažo (tamsusis)
5 valgomieji šaukštai aliejaus
1 stiklinė sultinio (vištienos)
500 gramų kalakutienos krūtinėlių
3 valgomieji šaukštai austrių padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kalakutienos filė smulkiai supjaustome, maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm storumo pailgais gabalėliais. Supjaustytą kalakutieną sudedame į indą, užberiame cukrų, kukurūzų krakmolą, užpilame šviesų sojos padažą, gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min. Saliero stiebus supjaustome riekutėmis, česnaką ir imbierą smulkiai sukapojame. Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, į keptuvę beriame česnaką ir imbierą. Maišydami daržoves kepiname apie 10-15 sekundžių, tada sumetame kalakutienos gabalėlius, maišydami kepame, kol mėsa pasidaro balta. Tuomet į keptuvę sudedame saliero riekutes ir maišydami kepame apie 5 min. Vėliau į keptuvę pilame vištienos sultinį, austrių ir tamsų sojos padažus. Jei norite, dar galite įmesti konservuotų sojos daigų. Maišydami troškiname kol padažas sutirštės. Valgome su virtais ryžiais. Skanaus.