INGREDIENTAI:
- 50 gramų bulvių (virtos, maltos)
- 100 gramų bulvių (žalios, tarkiai)
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 50 gramų krakmolo
- šiek tiek mairūnų (maltas)
- 72 gramai svogūnų (smulkinti)
- 30 gramų kiaulienos
- 75 gramai kiaulės šoninės
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Gardžiam mėsos įdarui sumalti 30 g minkštos kiaulienos mentinės ir 25 g kiaulienos šoninės.
Keptuvėje su aliejumi pakepinti smulkintą svogūną, pakepinus įmaišyti į mėsos faršą, pagardinti druska, maltais kvapiaisiais pipirais ir būtinai džiovintais mairūnais. Mairūnų daug nedėti, nes jie suteikia kartumo.
Iš krakmolo, šiek tiek druskos, virtų bei žalių bulvių daryti paplotėlius, į vidurį dėti paruoštą mėsos įdarą ir suformuoti cepelinus.
Pasūdytą vandenį užvirinti, dėti į jį cepelinus, užvirinti ir virti 20 min. ant vidutinės ugnies atidengtus, kad cepelinai nesutrūkinėtų.
Verdant daugiau cepelinų, puodo negalima prikrauti pilno, nes tada cepelinai sulips ir ištiš.
Padažui 50 g rūkytos kiaulienos šoninės supjaustyti kubeliais, paspirginti, sudėti 60 g smulkiai supjaustytų svogūnų ir kepti, kol svogūnai suminkštės. Pagardinti druską, maltais juodaisiais pipirais ir užpilti ant išvirtų cepelinų.
Skanaus.
Autorius: Vincentas Sakas