INGREDIENTAI:
- 40 gramų ryžių
- 1 vienetas kiaušinių
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 250 gramų jogurto
- 3/5 litro vandens
- šiek tiek druskos
- 30 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nuplautus ryžius suberiame į puodą su vandeniu. Įberiame druskos. Verdame apie pusvalandį, kol ryžiai tampa minkšti.
Į kitą indą suberiame miltus, jogurtą, įmušame kiaušinį. Mišinį pašildome ir supilame į puodą su ryžiais. Maišome kol sriuba užverda. Užvirus dar paverdame apie 10 min.
Tuo tarpu keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame mėtą ir šiek tiek pamaišius nuimame nuo ugnies. Šis padažas pilamas po nedaug į lėkštes, ant sriubos.
REKLAMA