Obuoliai ir cinamonas - tai du neatskiriami dalykai vasaros pabaigoje. Šiltas, kvapnus ir gardus pyragas, sušildantis jau vėstančiais vasaros vakarais, prie puodelio gardžios kavos ar arbatos. Kas dar galėtų būti tobulesnio?
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
- Tešlai:
- 320 gramų kvietinių miltų
- 125 gramai jogurto (natūralus)
- 90 gramų cukraus
- 1 vienetas kiaušinių
- 50 gramų sviesto (minkštas)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 žiupsnelis druskos
- Įdarui:
- 1 kilogramas obuolių
- 50 gramų rudojo cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Jogurtą sumaišyti su kepimo milteliais ir palikti kelias minutes.
- Miltus nusijoti ir sumaišyti su druska.
- Sviestą išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki puraus kremo. Įmaišyti kiaušinį, jogurtą ir dar kartą išplakti. Suberti miltus. Užminkyti minkštą tešlą, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą.
- Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.
- Berti gabalėlius į puodą, pilti šlakelį vandens, berti rudąjį cukrų ir troškinti, kol obuoliai suminkštės. Pagardinti cinamonu ir ataušinti.
- Trečdalį tešlos atidėti. Iš likusių dviejų trečdalių tešlos ir iškočioti lakštą, iškloti juo 24 cm skersmens formą. Ant viršaus sukrėsti obuolių masę.
- Iš likusio trečdalio iškočioti ploną lakštą ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Papuošti pyrago viršų.
- Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 min.
- Iškeptą pyragą šiek tiek ataušinti, pabarstyti cukraus pudra ir skanauti.
REKLAMA