Kiaušinius, medų, margariną bei cukrų sudedame į metalinį indą ir kaitiname virš puodo su verdančiu vandeniu. Visą laiką maišome, kad iš kiaušinių netaptų kiaušinienė. Jei jaučiate, jog pernelyg kaista, indą nukelkite nuo puodo ir toliau maišykite, kol kiek atvės. Tuomet vėl kaitinkite (svarbiausia, kad masė neužvirtų). Į šią karštą vientisą masę supilame nugesintą sodą (gesiname 1 šaukšte acto), tuomet viskas turėtų suputoti. Nuimame indą nuo puodo, beriame miltus ir maišome. Kai tešla tampa per sunki maišymui, imamės minkymo rankomis ir galiausiai kočiojimo. Padaliname tešlą į 5 dalis. Kiekviena dalis tešlos turi būti iškočiota maždaug 3-4 mm storio torto formos lakštais. Patogiausia kočioti tiesiai ant sviestinio popieriaus, nes lakštui iškepus ir atvėsus, bus nesunku nuimti bei stipriai sumažės galimybė lakštus sulaužyti. Patarimai: Iškočiojus galima iškart apibrėžti tikslią torto formą, tuomet iškepusius lakštus jau bus galima iškart naudoti. Kitas būdas - ant ką tik iškeptų lakštų (karštų, kitaip sutrupės pjaunant), dėti torto formą ir pagal ją išpjauti apskritimą. Tuomet lakštų likučius sumalti ar sutrinti ir jais bus galima papuošti tortą. Iškepti lakštai negenda, todėl juos galima gaminti ir prieš 1 ar 2 savaites, tuomet, pasitaikius torto vertai progai, liks tik pertepimas ir dekoravimas. Kiekvieną lakštą kepiau 180 laipsnių temperatūroje po maždaug 5-7 min. Kuo temperatūra aukštesnė - tuo greičiau iškeps. Lakštus pertepame atšaldytu jogurtu, ant kiekvieno jogurtu užtepto lakšto uždedame želatinos, o kai viską pabaigiame ant viršaus uždedame braškių ir susmulkintų lakštų likučių. Be abejo galima naudoti ir kitokius savo pasirinktus vaisius. Skanaus!
Autorius: Erika
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės cukraus
50 gramų margarino
2 valgomieji šaukštai medaus
2 vienetai kiaušinių
2.5 stiklinės kvietinių miltų
3 vienetai jogurto (indeliai)
1.5 valgomojo šaukšto sodos (nugesinti 1 š. acto)
šiek tiek braškių
šiek tiek želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius, medų, margariną bei cukrų sudedame į metalinį indą ir kaitiname virš puodo su verdančiu vandeniu. Visą laiką maišome, kad iš kiaušinių netaptų kiaušinienė. Jei jaučiate, jog pernelyg kaista, indą nukelkite nuo puodo ir toliau maišykite, kol kiek atvės. Tuomet vėl kaitinkite (svarbiausia, kad masė neužvirtų). Į šią karštą vientisą masę supilame nugesintą sodą (gesiname 1 šaukšte acto), tuomet viskas turėtų suputoti. Nuimame indą nuo puodo, beriame miltus ir maišome. Kai tešla tampa per sunki maišymui, imamės minkymo rankomis ir galiausiai kočiojimo. Padaliname tešlą į 5 dalis. Kiekviena dalis tešlos turi būti iškočiota maždaug 3-4 mm storio torto formos lakštais. Patogiausia kočioti tiesiai ant sviestinio popieriaus, nes lakštui iškepus ir atvėsus, bus nesunku nuimti bei stipriai sumažės galimybė lakštus sulaužyti. Patarimai: Iškočiojus galima iškart apibrėžti tikslią torto formą, tuomet iškepusius lakštus jau bus galima iškart naudoti. Kitas būdas - ant ką tik iškeptų lakštų (karštų, kitaip sutrupės pjaunant), dėti torto formą ir pagal ją išpjauti apskritimą. Tuomet lakštų likučius sumalti ar sutrinti ir jais bus galima papuošti tortą. Iškepti lakštai negenda, todėl juos galima gaminti ir prieš 1 ar 2 savaites, tuomet, pasitaikius torto vertai progai, liks tik pertepimas ir dekoravimas. Kiekvieną lakštą kepiau 180 laipsnių temperatūroje po maždaug 5-7 min. Kuo temperatūra aukštesnė - tuo greičiau iškeps. Lakštus pertepame atšaldytu jogurtu, ant kiekvieno jogurtu užtepto lakšto uždedame želatinos, o kai viską pabaigiame ant viršaus uždedame braškių ir susmulkintų lakštų likučių. Be abejo galima naudoti ir kitokius savo pasirinktus vaisius. Skanaus!