400 gramų pomidorų pastos (konservuoti savo sultyse)
2 vienetai salierų (stiebai)
2 vienetai svogūnų
500 gramų jautienos
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
500 mililitrų alaus
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplaukite daržoves ir mėsą. Nulupkite svogūnus ir nuskuskite morkas. Mėsą supjaustykite kubeliais. Gilioje keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite šiek tiek sviesto. Stambiai supjaustytus svogūnus, morkas ir salierus sudėkite į keptuvę, įdėkite lauro lapelių ir patroškinkite apie 10 min. Sudėkite mėsą, miltus ir gerai išmaišykite. Sudėkite supjaustytus pomidorus ir supilkite alų, paskaninkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite ir užvirkite. Užvirus sumažinkite ugnį, uždenkite ir patroškinkite apie 1 val. Tuomet nuimkite dangtį ir patroškinkite dar apie 30 min. Išimkite lauro lapelius ir patiekite su bulvėmis. Skanaus.
Autorius: Indrė
INGREDIENTAI:
šiek tiek čiobrelių
šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti)
3 vienetai laurų lapų (lapeliai)
2 vienetai morkų
400 gramų pomidorų pastos (konservuoti savo sultyse)
2 vienetai salierų (stiebai)
2 vienetai svogūnų
500 gramų jautienos
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
500 mililitrų alaus
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplaukite daržoves ir mėsą. Nulupkite svogūnus ir nuskuskite morkas. Mėsą supjaustykite kubeliais. Gilioje keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite šiek tiek sviesto. Stambiai supjaustytus svogūnus, morkas ir salierus sudėkite į keptuvę, įdėkite lauro lapelių ir patroškinkite apie 10 min. Sudėkite mėsą, miltus ir gerai išmaišykite. Sudėkite supjaustytus pomidorus ir supilkite alų, paskaninkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite ir užvirkite. Užvirus sumažinkite ugnį, uždenkite ir patroškinkite apie 1 val. Tuomet nuimkite dangtį ir patroškinkite dar apie 30 min. Išimkite lauro lapelius ir patiekite su bulvėmis. Skanaus.