Pastatyti virti sultinį iš jautienos ir šonkaulių apie 1-1,5 val. Smulkintus svogūnus pakepinti su tarkuotomis morkomis. Po 1,5 val. išimti mėsą ir suberti kruopas į sultinį. Dar po 10 min. - supjaustytus grybus ir agurką. Vėl po 10 min. sudėti prieskonius, šakneles, laurą. Iki virimo pabaigos likus 5 min. sudėti keptas morkas su svogūnais ir smulkiais kubeliais supjaustytas bulves. Išvirus bulvėms, sudėti žalumynus ir išjungti. Leisti sriubai pastovėti 20 min. Skaninti sriubą su grietine, mėsos gabaliukais.
Autorius: Ona
INGREDIENTAI:
1 vienetas agurkų (rauginti)
5 vienetai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek krapų
2 vienetai laurų lapų
1 vienetas morkų
šiek tiek petražolių (šaknis)
šiek tiek salierų (šaknis)
1 vienetas svogūnų
300 gramų jautienos (filė)
200 gramų jautienos (šonkauliai)
1 stiklinė perlinių kruopų
100 gramų pievagrybių
5 litrai vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pastatyti virti sultinį iš jautienos ir šonkaulių apie 1-1,5 val. Smulkintus svogūnus pakepinti su tarkuotomis morkomis. Po 1,5 val. išimti mėsą ir suberti kruopas į sultinį. Dar po 10 min. - supjaustytus grybus ir agurką. Vėl po 10 min. sudėti prieskonius, šakneles, laurą. Iki virimo pabaigos likus 5 min. sudėti keptas morkas su svogūnais ir smulkiais kubeliais supjaustytas bulves. Išvirus bulvėms, sudėti žalumynus ir išjungti. Leisti sriubai pastovėti 20 min. Skaninti sriubą su grietine, mėsos gabaliukais.