Cukinijas nuplaukite, nupjaukite viršūnėles ir išskobkite minkštimą. Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Išvirkite pasūdytame vandenyje ryžius, juos nusunkite ir perplaukite šaltu vandeniu. Sumaišykite maltą jautieną su svogūnais, ryžiais, druska bei pipirais ir šia mase įdarykite išskobtas cukinijas. Cukinijos minkštimą (be sėklų) susmulkinkite, sumaišykite su majonezu, pomidorų padažu bei susmulkintu česnaku ir gautą masę sudėkite ant įdarytų cukinijų viršaus. Uždenkite cukinijas nupjautomis viršūnėlėmis ir kepkite apie 20-30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Autorius: Rugilė
INGREDIENTAI:
3 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
0.5 stiklinės ryžių
2 vienetai svogūnų
400 gramų jautienos faršo
šiek tiek majonezo
3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus ((kepimui))
4 vienetai cukinijos (nedidelė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Cukinijas nuplaukite, nupjaukite viršūnėles ir išskobkite minkštimą. Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Išvirkite pasūdytame vandenyje ryžius, juos nusunkite ir perplaukite šaltu vandeniu. Sumaišykite maltą jautieną su svogūnais, ryžiais, druska bei pipirais ir šia mase įdarykite išskobtas cukinijas. Cukinijos minkštimą (be sėklų) susmulkinkite, sumaišykite su majonezu, pomidorų padažu bei susmulkintu česnaku ir gautą masę sudėkite ant įdarytų cukinijų viršaus. Uždenkite cukinijas nupjautomis viršūnėlėmis ir kepkite apie 20-30 min. 180 laipsnių temperatūroje.