Jautieną supjaustome gabalėliais ir dedame į puodą su vandeniu patroškinti kol suminkštės. Į puodą pilame sojos, dedame smulkinto česnako, druskos, ir įspaudžiame citriną. Mėsytei suminkštėjus, išimame ją ir dedame į gilią įkaitintą keptuvę. Pilame šlakelį aliejaus, tada dedame tarkuotą imbiero šaknį, pilame trečdalį stiklinės sojos padažo ir taurę raudonojo vyno. Troškiname, kol skystis susigeria ir per pusę kiekio išgaruoja, tada dedame šaukštą gero sviesto, pabarstome pipirais. Štai ir gatava jautiena. Ją galime valgyti su pasirinktu garnyru. Labai tinka su makaronais, bulvių koše ir žaliais svogūnų laiškais ar tiesiog baltais ryžiais. Skanaus.!
Autorius: elinda
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
1 česnakų
šiek tiek imbierų (šaknis)
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas svogūnų
šiek tiek jautienos (gabaliukas)
šiek tiek raudonojo vyno (taurė)
šiek tiek sojos padažo
1 valgomasis šaukštas sviesto
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jautieną supjaustome gabalėliais ir dedame į puodą su vandeniu patroškinti kol suminkštės. Į puodą pilame sojos, dedame smulkinto česnako, druskos, ir įspaudžiame citriną. Mėsytei suminkštėjus, išimame ją ir dedame į gilią įkaitintą keptuvę. Pilame šlakelį aliejaus, tada dedame tarkuotą imbiero šaknį, pilame trečdalį stiklinės sojos padažo ir taurę raudonojo vyno. Troškiname, kol skystis susigeria ir per pusę kiekio išgaruoja, tada dedame šaukštą gero sviesto, pabarstome pipirais. Štai ir gatava jautiena. Ją galime valgyti su pasirinktu garnyru. Labai tinka su makaronais, bulvių koše ir žaliais svogūnų laiškais ar tiesiog baltais ryžiais. Skanaus.!