Gnocchi yra Italijos virtuvės patiekalas ir puikiai žinomas Lietuvoje kaip paprasčiausi bulvinukai. Sakoma, jog šio patiekalo pavadinimas kildinamas iš žodžio "nocca" reiškiančio "kumštį". Šis patiekalas labai lengvai ir greitai pagaminamas ir jam nereikia daug ar/ir brangių ingredientų - tad tai puiki vakarienė.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 300 gramų bulvių
- 100 gramų kvietinių miltų
- 2 žiupsneliai druskos
- 2 žiupsneliai malto muskato
- Padažui:
- 600 gramų konservuotų pomidorų (savo sultyse)
- 1 skiltelė česnakų (smukinta)
- 2 arbatiniai šaukšteliai žolelių (itališkos, džiovintos)
- 1 vienetas laurų lapų
- 2 žiupsneliai druskos
- 1 žiupsnelis cukraus
- 2 žiupsneliai malti juodieji pipirai
- šiek tiek aliejaus (kepimui)
- Pabarstymui:
- 1 valgomasis šaukštas kietojo sūrio (tarkuotas)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulves išvirti su lupenomis. Dar karštas nulupti ir sutrinti košę. Pagardinti druska, muskatu ir miltais. Išminkyti tešlą ir palikti 20 min.
- Ant miltuoto paviršiaus iškočioti bulvinę tešlą ir supjaustyti kvadratėliais. Juos dėti į pasūdytą vandenį. Palaukti, kol vanduo užvirs ir bulvinukai iškils į paviršių. Nukošti.
- Padažui česnaką pakepti keptuvėje ant aliejaus, kol suminkštės.
- Supilti konservuotus pomidorus su sultimis, įberti cukraus, druskos, pipirų, itališkų žolelių ir laurų lapą. Troškinti ant mažos ugnies 7-8 min.
- Tada užpilti ant virtų bulvinukų ir užberti tarkuoto sūrio.
REKLAMA