INGREDIENTAI:
- 3 valgomieji šaukštai cukraus
- 1 stiklinė kavos
- 1 valgomasis šaukštas vanilės
- 6 vienetai kiaušinių (tryniai, naminių vištų)
- 100 gramų grietinėlės
- 100 gramų juodojo šokolado
- 50 gramų romo
- 500 gramų maskarponės sūrio
- 200 gramų biskvitų (piršteliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinio trynius išplakite su cukrumi. Ant silpnos ugnies pavirkite tol, kol pasidarys kremo konsistencijos.
Grietinėlę suplakite su vanilės sėklomis.
Išvirkite kavą, užpilkite ją romu ir ataušinkite.
Kiaušinių kremą sumaišykite su Mascarpone sūriu ir plakta grietinėle.
Biskvitinius pirštelius pamirkykite kavoje ir sudėkite ant indelio dugno. Tuomet dėkite kremo sluoksnį, šokoladą, pirštelį, vėl kremo. Užbaikite šokoladu.
Viską dėkite 2 valandoms į šaldytuvą, kad desertas galėtų atvėsti ir sustingti.
Šį desertą galite paskaninti šviežiomis uogomis.
Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos adresu: www.ciopciop.lt
Autorius: Čiop Čiop kulinarijos kursai