Mieles užpilti šiltu vandeniu, kai ištirps įberti druskos, cukraus, miltų, išmaišyti. Tešlą minkyti, kol pasidarys vienalytė. Sudėti tešlą į aliejumi pateptą dubenį, laikyti šiltai kol iškils (apie 30 min). Skardą ištepti aliejumi, sudėti į skardą, uždengti plėvele ir rankšluosčiu, laikyti šiltai dar apie 20 min. Tešlos paviršių patepti aliejumi, įspausti duobutes, dėti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepti kol šiek tiek apskrus.
Iškeptą duoną palaikyti uždengtą rankšluosčiu kol visiškai atšals. SKANAUS!:)
Autorius: Justė
INGREDIENTAI:
4 arbatiniai šaukšteliai cukraus
1 kilogramas kvietinių miltų
600 mililitrų vandens (šiltas, apie 20 laipsnių)
6 arbatiniai šaukšteliai druskos
šiek tiek aliejaus
10 gramų mielių (sausos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mieles užpilti šiltu vandeniu, kai ištirps įberti druskos, cukraus, miltų, išmaišyti. Tešlą minkyti, kol pasidarys vienalytė. Sudėti tešlą į aliejumi pateptą dubenį, laikyti šiltai kol iškils (apie 30 min). Skardą ištepti aliejumi, sudėti į skardą, uždengti plėvele ir rankšluosčiu, laikyti šiltai dar apie 20 min. Tešlos paviršių patepti aliejumi, įspausti duobutes, dėti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepti kol šiek tiek apskrus.
Iškeptą duoną palaikyti uždengtą rankšluosčiu kol visiškai atšals. SKANAUS!:)