Į 3- jų litrų talpos stiklainį įdėti pagal skonį prieskonius: riekelės krienų šaknies, česnako skiltelė, krapų, po keletą vyšnių, ąžuolo, juodųjų serbentų lapų, baziliką. Sudėti nuplautus agurkus. Paruošti sūrymą: 5 litrai vandens šalto iš krano arba iš šulinio, 10 valgomųjų šaukštų druskos. Sūrymą užpilti ant agurkų, kad viską apsemtų, uždengti kietais plastmasiniais dangteliais. Stiklainius reikia išnešti į šaltą vietą.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
šiek tiek agurkų
šiek tiek bazilikų
1 česnakų
šiek tiek juodųjų serbentų (lapai)
šiek tiek krapų
1 vienetas krienų (šaknis)
šiek tiek vyšnių (lapai)
5 litrai vandens
10 valgomųjų šaukštų druskos
šiek tiek ąžuolo (lapai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į 3- jų litrų talpos stiklainį įdėti pagal skonį prieskonius: riekelės krienų šaknies, česnako skiltelė, krapų, po keletą vyšnių, ąžuolo, juodųjų serbentų lapų, baziliką. Sudėti nuplautus agurkus. Paruošti sūrymą: 5 litrai vandens šalto iš krano arba iš šulinio, 10 valgomųjų šaukštų druskos. Sūrymą užpilti ant agurkų, kad viską apsemtų, uždengti kietais plastmasiniais dangteliais. Stiklainius reikia išnešti į šaltą vietą.