INGREDIENTAI:
- 1/3 arbatinio šaukštelio cinamono (maltas)
- 3 vienetai gvazdikėlių
- 1/4 arbatinio šaukštelio imbierų (geltonasis, milteliai)
- 1/3 arbatinio šaukštelio imbierų (maltas)
- 1 valgomasis šaukštas kalendrų
- 0.5 arbatinio šaukštelio kardamono
- 3 vienetai svogūnų
- 500 gramų kiaulienos
- 2 vienetai kiaušinių
- 1 stiklinė jogurto
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- 0.5 stiklinės sviesto
- 1 vienetas burokėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Iš jogurto, imbiero ir druskos paruošiamas marinatas, kuriame keletą valandų palaikoma 2—3 cm dydžio kubeliais supjaustyta mėsa. Ištirpinama pusė sviesto ir sudedama marinuota mėsa, suberiama smulkiai supjaustytas svogūnas, kalendra, įpilama pusė stiklinės vandens ir viskas troškinama ant mažos ugnies, kol nugaruoja dalis skysčio. Po to sudedama, druska, cinamonas, gvazdikėliai. Puodas keletą kartų gerai sukrečiamas ir dar 5 min. patroškinama ant mažos ugnies. Kiaušiniai kietai išverdami ir nulupami. Svogūnas 15 min. pavirinamas ir supjaustomas plonais griežinėliais. Burokėlis nulupamas, supjaustomas plonais griežinėliais ir taip pat 15 min. pavirinamas. Mėsos ir kiaušinio kubeliai, svogūno ir burokėlio griežinėliai pakaitomis susmaigstomi ant iešmo ir apibarstomi geltonojo imbiero milteliais. Mėsa iš visų pusių apkepinama likusiuose riebaluose (ją galima patroškinti ir aliejuje). Patiekiama su baltos duonos riekėmis arba biria ryžių koše.
REKLAMA