INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis imbierų (geltonasis, maltas)
- 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
- 1 vienetas svogūnų
- 1 litras vandens
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- 2 valgomieji šaukštai grietinės
- šiek tiek žalumynų
- 400 gramų avienos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Svogūnas smulkiai supjaustomas ir truputį pakepinamas aliejuje. Įberiama imbiero miltelių ir 3—4 min. patroškinama ant mažos ugnies. Smulkiai supjaustyti žalumynai ir gana dideliais gabalais supjaustyta mėsa pasūdoma ir kartu su lauro lapeliu apkepinama keptuvėje. Po to visi produktai sudedami į puodą, užpilami vandeniu ir 2 val. troškinami ant mažos ugnies, kol nugaruoja pusė sultinio. Tuomet sultinys perkošiamas per sietą, supilamos citrinos sultys ir grietinė ir vėl sudedama mėsa. Sriuba paduodama valgyti su biria ryžių koše.
REKLAMA