INGREDIENTAI:
- 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono ("Santa Maria")
- 200 gramų cukraus (rudas)
- 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų (maltas ar šviežias)
- 1 arbatinis šaukštelis kardamono ("Santa Maria")
- 200 gramų medaus
- 1 vienetas kiaušinių
- 300 gramų kvietinių miltų
- 140 gramų sviesto
- šiek tiek kepimo miltelių ("Santa Maria")
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sudėti sviestą, medų ir rudąjį cukrų į puodą ir ant silpnos ugnies, nuolat maišant, ištirpint. Atvėsinti.
Į atvėsusią masę įmušti kiaušinį ir sudėti kepimo miltelius, prieskonius bei viską gerai išmaišyti.
Į masę suberti miltus ir išminkyti tešlą. Tada tešlą valandai laiko padėti į šaldytuvą.
Išimti tešlą iš šaldytuvo, ją minkyti ir iškočioti. Formelėmis išspausti sausainius ir kepti 180°C temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.
Autorius: Aurelija
INGREDIENTAI:
- 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono ("Santa Maria")
- 200 gramų cukraus (rudas)
- 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų (maltas ar šviežias)
- 1 arbatinis šaukštelis kardamono ("Santa Maria")
- 200 gramų medaus
- 1 vienetas kiaušinių
- 300 gramų kvietinių miltų
- 140 gramų sviesto
- šiek tiek kepimo miltelių ("Santa Maria")
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sudėti sviestą, medų ir rudąjį cukrų į puodą ir ant silpnos ugnies, nuolat maišant, ištirpint. Atvėsinti.
Į atvėsusią masę įmušti kiaušinį ir sudėti kepimo miltelius, prieskonius bei viską gerai išmaišyti.
Į masę suberti miltus ir išminkyti tešlą. Tada tešlą valandai laiko padėti į šaldytuvą.
Išimti tešlą iš šaldytuvo, ją minkyti ir iškočioti. Formelėmis išspausti sausainius ir kepti 180°C temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.
Autorius: Aurelija
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą SIŲSTI