Nupjauname paprikų drūtgalį, išimamame sėklas ir pertvaras. Paprikas išplauname, vidų pasūdome (tik nereikia persistengti). Svogūną ir česnaką nulupame, susmulkiname. Morkas nuskutame, nuplauname ir vieną morką supjaustome rėžiukais, o kitas dvi sutarkuojame smulkiai. Į įkaitintą aliejų dedame faršą, jam šiek tiek apkepus, sudedame smulkintus svogūnus, česnakus ir tarkuotas morkas. Viską pagardiname druska ir prieskoniais. Iš išvirusių ryžių, atvėsusio kepto faršo bei kiaušinio gaminame vientisą masę. Paprikas prikemšame šiuo įdaru. Įdarytos paprikos sudedamos į puodą kartu su supjaustytomis rėžiukais morkomis, viskas užpilama sultiniu, įdedame 3 šaukštus kečupo ir 40 minučių troškiname.
Autorius: Silvija
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek krapų
3 vienetai morkų
4 vienetai paprikų
150 gramų ryžių (virti)
2 vienetai svogūnų
350 gramų kiaulės faršo
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
2 litrai sultinio
šiek tiek prieskonių
3 valgomieji šaukštai kečupo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nupjauname paprikų drūtgalį, išimamame sėklas ir pertvaras. Paprikas išplauname, vidų pasūdome (tik nereikia persistengti). Svogūną ir česnaką nulupame, susmulkiname. Morkas nuskutame, nuplauname ir vieną morką supjaustome rėžiukais, o kitas dvi sutarkuojame smulkiai. Į įkaitintą aliejų dedame faršą, jam šiek tiek apkepus, sudedame smulkintus svogūnus, česnakus ir tarkuotas morkas. Viską pagardiname druska ir prieskoniais. Iš išvirusių ryžių, atvėsusio kepto faršo bei kiaušinio gaminame vientisą masę. Paprikas prikemšame šiuo įdaru. Įdarytos paprikos sudedamos į puodą kartu su supjaustytomis rėžiukais morkomis, viskas užpilama sultiniu, įdedame 3 šaukštus kečupo ir 40 minučių troškiname.