Įdarui: 125 ml pieno 125 ml grietinėlės 50 g Ementalio arba Parmezano sūrio 50 g sviesto
Bulves gerai nuplaukite, kiekvienos jų dalį per visą ilgį nupjaukite. Pjūvį pabarstykite druska. Bulves dėkite į riebalais suteptą skardą pjūviais į viršų. Orkaitę įkaitinkite iki 175 - 200 laipsnių Celcijaus ir kepkite bulves apie 40 minučių. Tada atsargiai, nepažeisdami lupenų, išskobkite mikštimą. Gaminkite įdarą: bulvių minkštimą sutrinkite su karštu pienu ir grietinėle. Košės prikimškite išskobtas bulves, pabarstykite jas tarkuotu sūriu. Sviestą ištirpinkite ir pakaitinkite, kol jis taps šviesiai rudos spalvos. Apliekite juo bulves ir vėl šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 - 225 laipsnių Celcijaus. Kepkite apie 20 minučių, kol susidarys traški plutelė. Skanaus! ;)
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
10 vienetų bulvių (didelės, gerai suverdančios)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui: 125 ml pieno 125 ml grietinėlės 50 g Ementalio arba Parmezano sūrio 50 g sviesto
Bulves gerai nuplaukite, kiekvienos jų dalį per visą ilgį nupjaukite. Pjūvį pabarstykite druska. Bulves dėkite į riebalais suteptą skardą pjūviais į viršų. Orkaitę įkaitinkite iki 175 - 200 laipsnių Celcijaus ir kepkite bulves apie 40 minučių. Tada atsargiai, nepažeisdami lupenų, išskobkite mikštimą. Gaminkite įdarą: bulvių minkštimą sutrinkite su karštu pienu ir grietinėle. Košės prikimškite išskobtas bulves, pabarstykite jas tarkuotu sūriu. Sviestą ištirpinkite ir pakaitinkite, kol jis taps šviesiai rudos spalvos. Apliekite juo bulves ir vėl šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 - 225 laipsnių Celcijaus. Kepkite apie 20 minučių, kol susidarys traški plutelė. Skanaus! ;)